custom-header

Despre hotiile lexicale. Despre cum au furat curcubeul, au falsificat diversitatea si au pervertit umanismul

Despre hotiile lexicale. Despre cum au furat curcubeul, au falsificat diversitatea si au pervertit umanismul
Despre hotiile lexicale. Despre cum au furat curcubeul, au falsificat diversitatea si au pervertit umanismul

Despre hotiile lexicale.
Despre cum au furat curcubeul, au falsificat diversitatea si au pervertit umanismul

Scriam anii trecuti ca, incet-incet, anumite notiuni consacrate istoric de-a lungul veacurilor tind a fi confiscate in zilele noastre de diverse curente extrem de agresive, dar care isi ascund aceasta atitudine intr-una din cele mai perfide dar si verificate metode de disimulare, dupa modelul arhicunoscut: ”Cea mai buna aparare este atacul.”

Ultimele zile mi-au readus in minte o serie de asemenea exemple, legate de pervertirea sensului originar al unor cuvinte sau expresii. Imi amintesc si acum faptul ca promotorii LGBT au confiscat simbolul sacru al impacarii intre Dumnezeu si lume, curcubeul. Se stie ca dupa potop Dumnezeu a ales una din cele mai frumoase manifestari ale luminii, curcubeul, ca semn al impacarii si al garantiei ca nu si-a uitat promisiunea rascumparatoare. Iar, tu, cel care nici macar nu crezi in Dumnezeu transformi acest semn intr-unul al diversitatii. Dar, despre ce fel de diversitate este vorba? Nu cumva se introduce aici ceva ce distorsioneaza atat simbolul pacii, cat si sensul pur al acceptarii diversitatii. Odata ce tu vii cu teoriile asupra genului inducand ideea nefireasca a diferentierii intre genul biologic si cel psihologic, nu cumva devii un hot de sens? Iar, atunci cand vrei sa faci din asta un program national, sa mi-l introduci in scoli, cand faci cursuri LGBT, mascate sub sigla diversitatii, si vrei sa patrunzi in toate ungherele statului, ce-ai vrea sa credem? Suntem habotnici? Suntem indoctrinati? Suntem inapoiati? Sau, mai degraba, va deranjeaza ca suntem atenti la pasii vostri?

Nu v-a ajuns ca inca de la Revolutia Franceza va tot chinuiti sa-L scoateti pe Dumnezeu din centrul existentei si sa-i puneti in loc un om golit de sensul sau ontologic, axiologic si soteriologic? Oare de ce nu vreti sa acceptati ca insusi Dumnezeu l-a creat pe om spre indumnezeire, si ca intreaga opera divina i-a fost pusa omului la picioare. Adevarat va spun: Mai multa maretie si demnitate are omul ca faptura a lui Dumnezeu, decat in toate constructele umanismului secular!

Umanismul, fara credinta in Dumnezeu, fara raportarea la legea Sa vesnica , ramane o constructie fara sens, fara temei ontologic. Nu poti vorbi de o morala eficienta, de constiinta morala, restrangandu-i izvorul  la puterile naturale ale mult-trambitatei empatii. Caci, si-au gasit si aici ceva de furat si falsificat: suna frumos, empatie! Dar, fara un reper moral transcendent, fara o motivatie care trece dincolo de stomacul meu, empatia ramane o iluzie. Sigur, ma astept la reactii negative din partea unora. Poate imi vor spune ca nu-i nevoie de credinta ca sa faci binele, ca noi crestinii facem binele interesat si pentru recompense in lumea de dincolo. Altii vor spune ca frica de pedeapsa divina ar fi la baza moralei crestine. Nu-i asa, chiar daca nu poti elimina din calcul si aceste sentimente. Doastoievski, in Fratii Karamazov, arata, prin gura unui personaj celebru, ca acolo unde nu mai exista credinta in Dumnezeu, acolo orice este posibil.

In concluzie, oameni buni, ii credeti cand afirma ca o societate poate evolua sanatos punandu-si increderea in empatia umana? Ca morala autonoma, bazata pe principiile ratiunii suficiente poate stabili la nivel axiologic binele?

Frica de Dumnezeu (tradu in sensul de frica de a te desparti de El), este inceputul intelepciunii!

Ioan Negoita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Facebook
Google+
http://www.ortosofia.ro/despre-hotiile-lexicale-despre-cum-au-furat-curcubeul-au-falsificat-diversitatea-si-au-pervertit-umanismul">